Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédtiszt-jelöltek a 43-as ezrednél

Szöveg: Mátyás Andrea |  2011. május 10. 14:56

Csapatgyakorlaton vettek részt május 3-5. között az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél az MH Ludovika Zászlóalj, Lövész és Harckocsizó tanszék negyedéves lövész honvédtiszt-jelöltjei. A leendő tiszteket dr. Boros István alezredes, a Lövész és Harckocsizó Tanszék vezetője, valamint Vukics Ferenc őrnagy, a tanszék oktatója kísérte el a székesfehérvári alakulathoz.

A tisztjelölteket Koronczai Tibor mérnök alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese fogadta, majd tájékoztatta az ezred szervezeti felépítéséről, rendeltetéséről, illetve feladatairól.
Ezt követően a hallgatók megismerkedhettek a komendáns, illetve a híradó alegységek szervezetével, alkalmazási elveikkel, lehetőségeikkel. Részletes információkat kaptak a katonai rendészeti biztosítás előírásairól, a vezetési pontok rendszeréről, felépítéséről, tagozódásukról, illetve bővíthették ismereteiket a híradó alapismeretekből is. Gyakorlati foglalkozás keretén belül sajátíthatták el a sátrak telepítését, a forgalomszabályozás alapelveit, eszközeit, a forgalomirányító jelzéseket, valamint az alegységeknél rendszeresített vezetékes és rádiókészülékek, illetve rádióállomások telepítését.


Fotó: A szerző felvételei