Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hősök napi hangverseny Hódmezővásárhelyen

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2012. június 5. 19:58

A hősök napja alkalmából adott teltházas koncertet a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanáraival kiegészült Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar a Mozaik kamarateremben.

1595936757
A művészek koncertfúvós zenekarként két évvel ezelőtt mutatkoztak be először a hódmezővásárhelyi Szent István templomban. Az együttműködés idén januárban hivatalos formát is öltött, így jöhetett és jöhet létre a hősök napja és a zene világnapja alkalmából tartandó közös hangverseny.

Kovács István százados, a helyőrségi zenekar karmestere elmondta: a műsor kiválasztása már februárban elkezdődött, az elmúlt három hétben pedig nyolc egész délelőttös próbával készültek fel a koncertre.

„Olyan hangszerekkel egészült ki a zenekar, amelyek a klasszikus katonazenekari felállásban nincsenek: oboa, fagott, hárfa. A műsorválasztásban arra törekedtünk, hogy a komolyzenétől a könnyűzenéig minden megjelenjen. Nagy örömmel töltött el, amikor végignéztem a teltházas termen, ekkor éreztem igazán, hogy a közös munka meghozta gyümölcsét. Az ilyen fellépésekkel változatosabbá tudjuk tenni a zenekar munkáját, hiszen ez új kihívás mindannyiunk számára, ráadásul lehetőségünk van nagyobb koncert fúvósművek megszólaltatására. A szólóművek révén pedig az egyéni zenei önmegvalósításban fejlődhetnek a zenekar tagjai, tovább tudják csiszolni technikájukat. A következő hangversenyeknél törekedni fogunk arra, hogy mindig más hangszer kapjon szóló műsorszámot"
– mondta a karmester.

A hangversenyt Huszár Ferenc alezredes, a dandár törzsfőnök-helyettese nyitotta meg. Vágó János karnagy, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója elmondta: fontosnak tartja az együttműködést. Hozzátette: a jövőben tovább szeretnék bővíteni a Magyar Honvédség és az intézmény közötti kapcsolatokat.

1595936757