Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hősök napi rendezvénysorozat Kecskeméten

Szöveg: Galambos Sándor |  2011. május 28. 13:29

A csatákban elesett katonák és a két világháború hősi halottai, ártatlan civil áldozatai emléke előtt tisztelegnek május utolsó hétvégéjén a Hírös város lakói.

1595919334
Több napos rendezvénysorozattal emlékezik a szabadságharcok és a háborúk hősi halottaira Kecskemét önkormányzata, a HM Bessenyei György Kulturális és Üdültetési Közhasznú Nonprofit Kft., a Honvéd Hagyományőrző Egyesület, a Történelmi Vitézi Rend és a Magyar Nemzetőr Egyesület.

Május 26-án, csütörtökön a köztemetőben, a református temetőben és a városközpontban lévő molinári bakák emlékművénél tartottak megemlékezést és koszorúzást, másnap pedig két, katonai témájú kiállítást nyitottak meg a Hírös városban.

A Porta Egyesület dísztermében megtekinthető „Hazádnak rendületlenül" című tárlatot, vitéz Bertalan Ferenc nemzetőr százados 1848-as relikviáiból összeállított gyűjteményt Farkas P. József ajánlotta a megnyitó résztvevői figyelmébe. A Lechner Ödön utcai tiszti klubban pedig Szabó „Topi" Zoltán nyugállományú őrnagy, világbajnok vadászpilóta és Magó Károly zászlós, roncskutató, a szolnoki repülőmúzeum munkatársa fogadta a Puma Klub és a budapesti székhelyű Bolyai Makettklub tagjai által készített kicsinyített harcjárművek, repülőgépek és hajók iránt érdeklődőket.

Szombaton a Szenthárosság temetőben az I. világháborúban elhunyt katonák sírjait koszorúzták meg, vasárnap pedig két helyszínen, a Deák Ferenc téri II. világháborús emlékműnél és Simonyi óbester emléktáblájánál lesz koszorúzás Kecskeméten.

1595919334

Fotó: A szerző felvételei