Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsvét Mazar-e Sharifban

Szöveg: kormany.hu |  2012. április 10. 16:22

Az Afganisztánban szolgáló MH Nemzeti Támogató Elem katonái számára a húsvét is a munka jegyében telt, hiszen huszonkét tonna anyag átvételét és négy tonna anyag hazaszállítását végezték el.

A misszióban szolgáló katonák számára az ünnep különösen nagy jelentőségű, ugyanakkor a hangulatra rányomja a bélyegét a távolság, a családtagok hiánya.

A Mazar-e Sharifban szolgálók számára e jeles ünnep is a munka jegyében telt, hiszen a hadszíntéren az élet nem állt meg. Az MH NTE−Afganisztán katonáinak a nagyszombat huszonkét tonna anyag átvételét és négy tonna anyag hazaszállítását jelentette. Amíg a csapat nagyobb része a reptéren az Il−76-os tehergéppel kiérkezett anyagok ki- és berakodásával foglalatoskodott, addig a többiek − a katonahölgyek irányításával − a húsvéti menü elkészítésén fáradoztak.

A nehéz és fárasztó nap végén − a húsvéti ünnep jellegének megfelelően − füstölt sonka, füstölt kolbász, főtt tojás, valamint a hölgyeknek köszönhetően fánk is került az asztalra, amelyet a Mazar-e Sharifban szolgáló katonák közös vacsorán fogyasztottak el.

A dolgos napok egyhangúságát a hagyományos, hazai ízekkel sikerült egy kicsit feledtetni. A vacsorát egy jó hangulatú, zenés rendezvény zárta.

(MH NTE)