Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsz év közösségben, a közösségért

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2022. február 5. 20:22

Megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepelte február 5-én, szombaton, a helyi művelődési központban a Honvéd Bajtársi Egyesület Sárbogárd.

20220205-sarbogard (2)

Az ünnepségen felolvasták dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntő levelét: az elöljárók egyöntetű elismeréssel adóztak az elmúlt húsz esztendő teljesítménye előtt.

Benkő Tibor köszöntőjében úgy fogalmazott: a két évtized alatt a bajtársi egyesület egyre aktívabban jelent meg a város életében, folyamatosan ápolva és továbbadva Sárbogárd gazdag honvédhagyományait. Hallhattuk: a nyugállományú katona az, aki lélekben sosem veszi le az egyenruhát, tevékenységével folyamatosan segíti a honvédelem ügyét és eszméjét. Benkő Tibor levele szerint a sárbogárdi bajtársi egyesület helyzete különösen nehéz, hiszen aktív alakulatát elveszített városban kell bizonyítani: a fenti eszme él, létezik.

A Magyar Honvédség parancsnoka írásos köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy Sárbogárd ötven esztendőn át szolgált a honi légvédelem egyik fontos pilléreként. A parancsnok megköszönte, hogy az egyesület tagjai elkötelezettek a honvédelem ügye iránt, odafigyelnek bajtársaikra, és folyamatosan munkálkodnak a nemzedékek közötti kapocs megteremtésén.

20220205-sarbogard (3)

Az ünnepségen Kocsi László ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Életpálya Menedzsment Főosztály Társadalmi Kapcsolatok Osztály vezetője, valamint Németh Andor alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3.Hadkiegészítő és Toborzó Központjának parancsnoka elismeréseket adtak át Gál Sándor nyugállományú századosnak, a Honvéd Bajtársi Egyesület vezetőjének, az egyesület tagjainak, valamint dr. Sükösd Tamásnak, Sárbogárd polgármesterének. A polgármester ajándékcsomag átadásával fejezte ki elismerését az egyesület eddigi tevékenysége előtt.

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) részéről Esküdt Lajos nyugállományú ezredes, elnökhelyettes, és Berdó Gábor nyugállományú százados, régióvezető méltatták a sárbogárdi egyesület munkáját.