Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Huszadjára úszta át a Balatont az Úszó Erőd

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Tóth László |  2021. augusztus 7. 16:12

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság egyetértésével megtartották a 39. Lidl Balaton-átúszást augusztus 7-én, szombaton.

 Balaton-átúszás (7)

Magyarország ikonikus sporteseményén idén közel hétezer fő vállalkozott arra, hogy megússza az 5,2 kilométeres távot Révfülöp és Balatonboglár között. Az Úszó Erőd közel háromszáz fővel vett részt a sporteseményen. A legtöbb résztvevőt delegáló alakulatnak járó serleget az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kapta meg, ahonnan huszonhárom fő nevezett.

Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnöke kérdésünkre válaszolva elmondta: a Balaton-átúszásra történő fizikai felkészülés lelki erőt is ad. „A sport, a fizikai állóképesség a Magyar Honvédség értékrendjében kiemelt szerepet játszik, hiszen gyakran kerülünk olyan szituációkba, amelyeket csak fizikailag felkészülten tudunk megoldani. Ennek érdekében mindennap edzenünk kell a testünket ahhoz, hogy lelkileg is bírjuk azt a kihívást, amit sokszor az erőn felüli feladatok jelentenek” - hangsúlyozta.

 Balaton-átúszás (6)

Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke idén az Úszó Erőd parancsnokaként készült a sporteseményre.„A Balaton-átúszás jó hangulatú kihívás és egyben kiváló lehetőség a csapatépítésre. Nekem mindenképpen olyan közösségi erőt ad, amin érdemes részt venni” – mondta.

 Balaton-átúszás (3)

Balatonbogláron a katonák sátortáborban várták a Magyar Honvédség karrierlehetőségei iránt érdeklődőket. Kérdésünkre válaszolva dr. Eleki Zoltán ezredes, a Magyar Honvédség főtestnevelője elmondta, hogy a katonai szolgálat biztos és izgalmas megélhetési lehetőséget biztosít.