Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

I. Bródy „Kadét” Sportnap Ózdon

Szöveg: Guczi Emese tartalékos zászlós | Fotó: a szerző felvételei |  2023. április 9. 10:37

Április 5-én tartották az I. Bródy „Kadét” Sportnapot Ózdon, a Vitkó Lovas-tanyán.

DSC_0671

Az Ózdi SZC Bródy Imre technikumnak jelenleg együttműködési megállapodása van a Honvédelmi Minisztériummal, de rövidtávú tervei között szerepel a Honvéd Kadét Programhoz való csatlakozás. Ennek első lépéseként, a Honvédelmi Sportszövetség pályaorientációs pályázatát elnyerve, rendezték meg a sportnapot, ahol a leendő kadétok 14 csapatban, csapatonként 4-5 fővel küzdöttek meg egymással a különböző ügyességi feladatokban. (Érdekesség, hogy egy helyi általános iskola is csapatot indított azért, hogy megküzdjenek a nagyobbakkal.)

Vitkó Egon - a helyszín tulajdonosa - szívügyeként kezeli a honvédelemmel kapcsolatos programokat. Hagyományőrző Huszáregyesületének képviselője fegyverbemutatót tartott az érdeklődő gyerekeknek, akik emellett Babik Zoltán törzsőrmestertől ízelítőt kaptak még harctéri életmentésből és különböző önvédelmi fogásokból. A versenyfeladatok lebonyolításához segítséget nyújtott az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda airsoft fegyverek biztosításával. Deklava Mariann, az intézmény vezetője bejelentette, hogy a hagyományteremtő esemény első lépcsőjeként a legjobb csapat megkapja a „honvéd vándorkupát”, amiért jövőre újra meg lehet küzdeni érte. A szponzoroknak köszönhetően sok értékes ajándék talált gazdára.

DSC_0943

A sportnap zárására megérkezett Kleszó Zsófia, a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakközépiskola és Gimnázium „kutyás lányaként” ismert kadétja, aki bemutatót tartott kedvencével. Ezt követően a kadétprogram keretében tanult Krav Maga önvédelmi fogásokat mutatott be két társával együtt. A rendezvény lebonyolításához a szervezők nagy segítséget kaptak Nagy László főtörzsőrmestertől, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj honvédelmi nevelési referensétől. Gulyás László alezredes, zászlóaljparancsnok pedig támogatásáról biztosította a leendő kadétiskola igazgatónőjét.