Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Értékes helyezés Antalyaban

Szöveg: MH Sportszázad |  2023. április 9. 11:47

Gőz Roland tizedes, a Magyar Honvédség Sportszázadának katonája az ötödik helyen végzett a judósok Antalyaban megrendezett Grand Slam tornáján.

Gőz_2

Az MH Sportszázad 90 kilogrammos kiválósága, előbb a kirgiz Ishenbaev, majd a világbajnok, háromszoros Európa-bajnok grúz Tchrikishvili és a német Matijass ellen is ipponnal győzedelmeskedett. Gőz tizedes a negyeddöntőben a világbajnok Noel van’t End ellen is nagyon jól kezdett, vazarival vezetést szerzett, de a holland fordítani tudott. A vigaszágon a perui Galarreta ellen újra magyar ipponnal ért véget a küzdelem, ezúttal a hosszabbításban. Következhetett a bronzmérkőzés, a rendkívül rutinos bolgár Ivanov ellen, amely végül a hosszabbítás első percében bolgár vazarival ért véget, így a katonasportoló az értékes ötödik helyen zárt.

„Ha valaki azt mondja előre, hogy ötödik leszek ezen a versenyen, akkor egyből aláírtam volna, utólag azonban sajnálom, hogy hibáztam és otthagytam az érmet. Nagyon jól éreztem magam egész nap és élveztem a judot. Versenyről-versenyre sokat fejlődök, és úgy érzem, ha sikerül tartanom ezt a formát, akkor komoly versenyben lehetek az olimpiáért” – értékelt Gőz tizedes.

Gőz_1