Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Idén is begyűjtöttük a gyermekmosolyokat”

Szöveg: Krizbai Diána hadnagy | Fotó: Szöllősi Gergely hadnagy |  2022. december 23. 11:37

Hagyomány, hogy advent időszakában karitatív feladatokban is szerepet vállal az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP). Idén is az Anyák az Anyákért Alapítvány számára gyűjtöttek a parancsnokság katonái.

Adomanygyűjtés_KIKNYP (1)

A felajánlások között felnőtt- és gyermekruhák, cipők, könyvek, játékok, tisztálkodószerek és különböző tartós élelmiszerek is voltak. Volt, aki rollert, más pedig TV-t adományozott, de az alakulatnak köszönhetően csokit is kaphattak a rászoruló édesanyák és gyermekeik.

Bezerédi Csenge őrmester, a gyűjtés egyik elindítója elmondta: a logisztikai osztály kezdeményezésére indult akcióhoz az MH KIKNYP teljes állománya csatlakozott, a Budapesttől távolabb eső alegységektől is érkeztek csomagok. Az összegyűlt adományokat az alakulat katonái elszállították az alapítvány raktárába, ahonnan a gyermekeknek szánt ajándékok egy kislétszámú iskolába kerülnek, ahol gyermekotthonokban élő diákok tanulnak. A többi adományt családsegítők segítségével osztja szét a fővárosban az alapítvány. „Idén is nagyon hálásak vagyunk az állománynak, mivel sok rászorulónak lesz szebb karácsonya általunk” – hangsúlyozta Bezerédi őrmester.

Adomanygyűjtés_KIKNYP (2)
Adomanygyűjtés_KIKNYP (3)

Az Anyák az Anyákért Alapítványt 2016-ban hozta létre két családanya. Olyan kisgyermekes családokon igyekeznek segíteni, akik a társadalom perifériájára szorultak, illetve akik valamilyen katasztrófa (lakástűz, betegség vagy egyéb) miatt kerültek nehéz helyzetbe. Az alapítványhoz fordulhatnak segítségért továbbá gyermekeket ellátó intézmények is, mint például gyermekkórházak, anya- és gyermekotthonok.

„Gyermekmosolyokat gyűjtünk!” szlogennel végzett társadalmi munkájuk során évente országszerte több ezer családnak nyújtanak támogatást. Rendszeresen szerveznek pénz- és adománygyűjtéseket. Többek között ruhákkal, cipőkkel, iskolaszerekkel, játékokkal segítik a családokat, de több családot a kilakoltatástól, az áram- vagy a gáz kikapcsolásától is meg tudtak már menteni.

Címkékadomány