Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eskütétel, drónok és egy ünnepi est

Az elmúlt hét leglátványosabb fotói

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. december 23. 9:30

Összeállításunkban az elmúlt hét leglátványosabb fotóit tekinthetik meg.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: eszközeiben modern, elszánt haderőt építünk

Magyarország egy eszközeiben modernné váló, a változó világ kihívásainak megfelelő, ütőképes, komoly elrettentő erőt felmutatni képes, elszánt haderőt épít - mondta a honvédelmi miniszter december 15-én, csütörtökön Budapesten, amikor 147-en tettek esküt. Ők november 7-én vonultak be a területvédelmi zászlóaljakhoz, hogy megkezdjék alapkiképzésüket. A felkészítés hat helyszínen történt: Budapesten, Debrecenben, Szolnokon, Kecskeméten, Egerben és Várpalotán. 

A teljes tudósítás itt érhető el.

20221215_tartalekos_eskutetel_miniszter_mhp (15)
* * *

Mérföldkő a védelmi iparban

Innovatív módon, a Thury-várban tartott rendezvénytől távol, az Inotán lévő ipari parkban helyezték el a Várpalota közelében megépítendő lőszergyár, azaz a várpalotai Védelmi Ipari Park alapkövét december 15-én, csütörtökön. Az ünnepségen jelen lévők kivetítőn kísérték figyelemmel, ahogy a kapszulát egy drón a helyszínre szállította, majd a kialakított üregbe eresztette. 

A teljes tudósítás itt érhető el.

20221215_varpalota_loszergyar_001 (13)
* * *

Egy est a köszönet hangján

Az ünnep hangjai csendültek fel a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ színháztermében december 16-án, pénteken. A Magyar Honvédség központi zenekara – hagyományaihoz illően – adventi hangversennyel készült a közelgő ünnepekre.

A teljes tudósítás itt érhető el.

20221216_adventi_koncert_kormanygabor (40)
Címkékhonvédelem
Kapcsolódó cikkek