Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén sem maradtak ajándékok nélkül a katonaárvák

Szöveg: MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2020. december 25. 7:18

Bár nem rendezték meg a szolgálatteljesítés közben elhunyt katonák árváinak karácsonyi ünnepségét, köszöntésük az idei évben sem maradt el.

árvák_karácsonya (7)

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által összeállított ajándékcsomagokat az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szociális gondoskodással foglalkozó munkatársai juttatták el a családokhoz Budapesten és környékén, illetve Várpalotán, Győrben, Tatán, Romhányban, Kecskeméten, Baktalórántházán és Kiskunfélegyházán.

árvák_karácsonya (2)

A Pest megyében élő katonaárvákat Vitár Zsolt alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese és Szabó Tünde őrnagy, a budapesti katonai igazgatási központ érdekvédelmi részlegvezetője látogatta meg.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntőlevelet juttatott el az érintettekhez. „Édesapátok, édesanyátok esküvel fogadta, hogy hazájáért kész az életét is áldozni. Ennél nemesebb, nagyobb felajánlást senki nem tesz az ország számára. Sajnos ti naponta érzitek az elvesztett szülő hiányát, akit pótolni ugyan nem lehet, de büszkék lehettek rájuk, ahogy mi is azok vagyunk”- olvasható a levélben.

Címkékkarácsony