Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén százan vettek részt a környezet- és természetvédelmi gyerektáborban

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Katolikus Tábori Püspökség |  2021. augusztus 17. 10:59

Idén immár a 18. alkalommal rendezte meg környezet- és természetvédelmi táborát a HM Katolikus Tábori Püspökség. A tábor három turnusának ezúttal is a Zala megyei Karmacson található Regiment Diáktanya (REDTanya) adott otthont. Összesen száz fiatal vett részt a táborban.

karmacs 01

A Magyar Honvédségben szolgáló katonák, honvédelmi alkalmazottak és kormánytisztviselők gyermekei most is bejárták a Kis-Balaton környékét, megnézték a Rezi várat, ahol hagyományosan szalonnasütéssel zárták a napot.

A táborozók ebben az évben először látogatták meg a nemrég átadott vadonatúj, 1300 négyzetméteres Kis-Balaton Látogatóközpontot, ahol sok más mellett – interaktív játékok, madárhangok, vetített térképek, animációk, kihúzható fiókos, forgatható és egymásba illeszthető játékok VR-szemüveg – a moziteremben egy 30 perces természetfilmet nézhettek meg a környék élővilágáról.

karmacs 02

A gyerekek a Diás-szigeten fölkeresték a megújult Fekete István Emlékházat is, valamint azt a kunyhót, ahol a Tüskevár, a Csi, a Lutra, a Kele, a Bogáncs, a Téli berek és még számtalan regény és elbeszélés szerzője is lakott és dolgozott.

Ebben az évben sem maradhatott ki a táborprogramból a Zalavári Történelmi Emlékparkban tett látogatás, mint ahogy a patcai Katica Tanya Élményközpont fölkeresése sem.

karmacs 03

A délelőtti és kora délutáni kiránduló és ismeretszerző programokat a balatoni strandolás tette felejthetetlenné, de lehetett fürdeni a Kistolmácsi-tóban is, ahová egy erdei gőzmozdonyos kisvasúton illetve egy hosszabb gyalogtúra után jutottak el a táborozók. Mint minden évben most is volt kézműves-délelőtt, karkötő készítéssel, kosárfonással, gyöngyözéssel, kürtöskalács sütéssel, de a  mindennapos reggeli torna sem maradt el, mint ahogy a csocsózás, a foci, társasjátékok, a vetélkedők, a táborzáró-est és számtalan más tábori program sem.

A turnusok között a tábor épületeteit az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái fertőtlenítették, a szállítási és az ellátási feladatokat pedig MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednek biztosította.

karmacs 04

(További képek, valamint a táborról szóló kisfilmek a Katolikus Tábori Püspökség honlapján, illetve a püspökség facebook-oldalán találhatóak, ahol elolvashat a Gyerek-tábornapló is.)