Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idősek világnapja Debrecenben

Szöveg: Dr. Láda Mónika főhadnagy |  2011. október 11. 17:49

„Nagymamám az idősek világnapját hallva mindig felháborodottan mondta nekem, hogy fiacskám mi nem idősek, hanem «szépkorúak» vagyunk, ami miatt én magam is mindig ezt a jelzőt használom az idősebb korosztály említésekor. Nagymamám után hívjuk mi is ezt a napot a «szépkorúak világnapjának»!” – osztotta meg ünnepi gondolatait Szűcs Imre őrnagy, érdekvédelmi irodavezető a Debrecenben megtartott, az idősek világnapja alkalmából megrendezett ünnepségen.

Az október 7-i rendezvényt a Hajdú-Bihar megyei fegyveres és rendvédelmi szervek nyugállományú tagjait és a hozzátartozóikat tömörítő Bocskai István Bajtársi Egyesület szervezte meg és az MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság adott neki otthont a Nagysándor József Laktanyában.

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió, a hatvanadik életévét már betöltött lakójáról, köztük Magyarország több mint kétmillió szépkorújáról. A debreceni megemlékezést több mint százan tisztelték meg jelenlétükkel.

Az ünnepi műsort Szarka János nyugállományú ezredes, az egyesület elnöke nyitotta meg, majd Kiss Imre nyugállományú rendőr  alezredes köszöntötte a megjelenteket. Végezetül az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokának képviseletében dr. Lippai Péter ezredes, megbízott parancsnokhelyettes és a 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnokának nevében Szűcs Imre őrnagy elismeréseket adott át.

1595925921