Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Igazán katonás küzdelem

Szöveg: Demény Andrea hdgy. |  2009. szeptember 3. 10:07

Verőfényes napsütésben indult a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár háromtusa bajnoksága, mely beugrója az éves honvédségi szintű sporteseménynek. Az alakulótéren röviden ismertették a szabályokat, majd Megtért István alezredes, a dandár kiképzési főnöke útba indította a nevezőket a szomódi lőtérre.

Első körben a lövészet végrehajtására került sor. Az alegységek háromfős csapatai kétszáz méteres távolságról fekvő, térdelő és álló testhelyzetből küzdötték le a célokat. A lőgyakorlat legnehezebb része az álló pozícióból történő lövés, hiszen a rendelkezésre álló három perc alatt a harminc darab egyes lövés leadása, a karabély súlyának megtartását és a koncentrálás képességét is megkövetelte.

1595890846
 

A második körben összesen 18 gyakorló kézigránáttal célba és távolságra is kellett dobni, így a két feladat teljesítése után került meghatározásra az elért pontszám.
A végére, a délutáni hőség igazán megizzasztotta a résztvevő katonákat, mert ez volt az utolsó lehetőség, hogy gyakorlóban fegyverrel az oldalukon a 3000 méteres terepfutással növeljék előnyüket, vagy behozzák lemaradásukat.

1595890846
 

Szurkolótábora is volt a csapatoknak, hiszen a futópályát berendezők lelkesítették az indulókat, később pedig a bíztatáshoz az elsőnek beérkezők is csatlakoztak.
A versenyen nem csak a csapatok küzdelmének, hanem az egyéni eredményeknek is volt súlya, hiszen ezek a sportot kedvelő katonák nem csak a másikat, hanem saját teljesítményüket is túl akarták szárnyalni.