Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

India modernizálja katonai reptereit

Szöveg: JETfly |  2010. május 5. 13:32

Az indiai légierő (IAF) mintegy 260 millió dollár értékben modernizálja 50 katonai légibázisát. Az első ütemben, amely néhány héten belül elkezdődik, 30 fel- és leszállópálya berendezését modernizálják. A munkálatok a Ghaziabad város mellett található Hindon légibázison kezdődnek meg.

Az indiai légierő bázisainak modernizációja során lecserélik a repülőterek leszállási irányadó rendszereit, a távolságmérő berendezéseket, a harcászati rádiónavigációs rendszereket, a légiirányítás rendszereit, valamint a fel- és leszállópálya fénytechnikai berendezéseit. Az előzetes tervek szerint a felújítási munkálatok első üteme 42 hónap alatt zajlik le.

A program második ütemében további húsz bázist modernizálnak, amelyek a légierő, a szárazföldi erők, a haditengerészet és a parti őrség alárendeltségébe tartoznak. A tervek szerint a második ütem munkálatai is 42 hónapig tartanak.

A légibázisok felújítása az indiai repülőgép modernizációs programnak köszönhető, amelynek keretében új repülőgépek kerülnek a légierő kötelékébe. A repülőgéppark megújítása keretében Indiai többek között hat C-130J Super Hercules típusú katonai szállítógépet rendelt az Egyesült Államoktól 2008 elején, amelyek szállítása 2011-ben kezdődik meg, és amelyek Ghaziabadban fognak állomásozni. A szállítógép megrendelés mellett jelenleg is zajlik az indiai vadászrepülőgép tender, melynek keretében 126 gépet kíván beszerezni az indiai légierő.