Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Indiában mutatkozik be az új F/A-18-as

Szöveg: JETfly |  2011. február 7. 18:48

Az indiai Yelahanka légibázison (Bangalore) 2011. február 9. és 13. között megrendezendő Aero India 2011 vendégei között megtalálható lesz a csökkentett észlelhetőségű Boeing F/A-18 Super Hornet egyik bemutatópéldánya is. Mivel az amerikai cég a 10 milliárd dollár értékű MMRCA tender egyik pályázója, az itteni légi és űrtechnológiai szakkiállításon tervezi leleplezni ezt a technikai újítást a típuson.

1595913917
A Boeing űr- és védelmi programjáért felelős alelnöke, Vivek Lall elmondta, hogy a bemutatóra érkező két gép egyike illeszkedő póttartályokkal, nagyobb teljesítményű hajtóművekkel, lézeres besugárzásjelzővel, törzsben elhelyezett rakétapilonokkal, új generációs pilótafülkével és infravörös kereső- és követőrendszerrel lesz majd felszerelve.

A szóban forgó példány a tavalyi Farnborough Air Show-n bejelentett ’International Super Hornet Roadmap’ program első gépe.

Ez a Block II Super Hornet jobb túlélőképességgel és teljesítménnyel, illetve naprakészebb információkkal rendelkezik az ellenségről a harcban. Az alelnök elmondta azt is, hogy amennyiben India a Super Hornetet választaná a 126 gépes MMRCA tender győzteseként, akkor ez a technológia továbbfejleszthető lenne, és a gép az elkövetkezendő 30-40 évben is megfelelően elláthatná feladatait.