Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Indonézia kilenc darab C–295-ös szállítógépet rendelt

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. február 17. 10:33

Az indonéz védelmi minisztérium a napokban szerződést kötött az európai Airbus vállalattal, kilenc darab C–295-ös szállítógép beszerzéséről – írja az Agence France-Presse. Az üzlet összértéke 325 millió dollár. Információk szerint az első repülőgép átadása már 2012 végén teljesül, míg az utolsó 2014-ben érkezhet meg.

Indonézia védelmi minisztere, Purnomo Yusgiantoro azt nyilatkozta, hogy az indonéz légierő a szállítógépeket elsősorban csapat- és utánpótlás-szállítási, valamint evakuálási és humanitárius segítségnyújtási feladatok ellátására vásárolta. Yusgiantoro szerint, további szállítógépek beszerzése sincs kizárva, ugyanis Indonézia más haderőneme is érdeklődik a C–295-ös és változatai után.

A repülőgépek gyártását az európai Airbus és az indonéz PT Digrantara Indonesia (PTDI) vállalat karöltve végzi, amely vállalat lesz a C-212 típus egyedüli gyártója. A szállítógépeket az indonéz légierő modernizálását, valamint bővítését célzó program keretein belül rendelték meg.

2011-ben Indonézia haditechnika vásárlására összesen 6,39 milliárd dollárt költött, így a délkelet-ázsiai régióban, katonai kiadások terén, Szingapúr után a második helyen zárt.

1595931621