Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ingatlanspecialisták - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. december 13. 8:27

A HM EI Zrt. Ingatlan-üzemeltetési Igazgatósága a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vagyonkezelésébe tartozó objektumok, létesítmények teljes körű üzemeltetési, karbantartási, illetve hibaelhárítási feladatait látja el. Mindemellett beruházói, fejlesztési és energetikai szolgáltatásokat nyújtanak, s ugyancsak ők biztosítják a különböző katonai rendezvények, hazai és nemzetközi gyakorlatok elhelyezési feltételeit.

MH_2021_12_borito

A feladatok előkészítését, lebonyolítását és a több mint 500 alkalmazott irányítását három szervezeti elem – a Létesítmény-üzemeltetési, a Karbantartás Koordinációs és a Szolgáltatási Divízió – koordinálja, melyek részben önállóan, illetve egymással szorosan együttműködve dolgoznak. Tevékenységük Magyarország teljes területére kiterjed, fennhatóságuk alá több mint 70 településen közel 4000 lakás és szálló tartozik. A hatékonyabb működés érdekében regionális telephelyeket hoztak létre, az esetleges hibák gyors elhárítását pedig a 24 órában üzemelő diszpécserszolgálat segíti.

A lakóházkezelési tevékenységük keretében az igazgatóság végzi a magyar állam tulajdonában és a Honvédelmi Minisztérium (HM) vagyonkezelésében lévő lakóépületek, szolgálati lakások, helyőrségi szállók, garázsok, egyéb bérlemények bérleti és közüzemi szerződéseinek megkötését, a közüzemi díjak HM nevében történő kiszámlázását, illetve a felmerült kintlévőségek nyilvántartását és a hátralékosok felszólítását. Mindezen túl – a HM-vagyonkezelésű lakások esetében – a tulajdonos érdekképviseletének is eleget tesznek.

További részletek a Magyar Honvéd magazin december 10-én megjelent számában!