Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irán “letörli Izraelt a föld színéről”, ha az támadást intéz ellene

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. április 16. 8:28

Irán “letörli Izraelt a föld színéről”, ha a zsidó állam támadást intéz ellene – jelentette ki kedden Mohammad Reza Astiani tábornok, az iráni hadsereg főparancsnok-helyettese.

“Az izraeli manőverek nem érintenek minket, de ha Izrael bármilyen akciót indítana az Iráni Iszlám Köztársaság ellen, letöröljük a föld színéről" – mondta az iráni katonai vezető teheráni sajtókonferenciáján két nappal “az iráni hadsereg napja" előtt.

Astiani tábornok arra a polgári védelmi hadgyakorlatra utalt, amelyet a múlt héten rendeztek Izraelben, hogy felkészítsék a lakosságot egy esetleges, hagyományos, vagy vegyi és bakteriológiai fegyverekkel végrehajtott támadásra.

Április 7-én Benjámin Ben Eliezer izraeli infrastruktúra-miniszter kijelentette: Izrael megsemmisíti Iránt, ha Teherán támadást indít ellene.

Izrael szerint Irán nem csak a zsidó állam létét fenyegeti, hanem a nyugati államokét is nukleáris és ballisztikus rakétaprogramja miatt. Teherán azt állítja, hogy nukleáris programja tisztán polgári célokat szolgál.