Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködés a magas színvonalú védelmi igazgatási képzésért

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. április 16. 8:37

Együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatal és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem a különböző szintű közigazgatási szervek védelmi feladatainak tervezését, szervezését, valamint a védelmi igazgatási tevékenységének támogatását végző szakemberek felkészítéséről és képzéséről.

A megállapodást Vadai Ágnes HM államtitkár jelenlétében Patyi Sándor, a HM VH főigazgatója, prof. dr. Szabó János, a ZMNE rektora, valamint dr. Sipos Jenő, a ZMNE dékánja írta alá a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Hungária körúti kampuszán.

A HM VH és a ZMNE együttműködése a különböző szintű közigazgatási szervek, ezen belül különösen az önkormányzatok védelmi feladatainak tervezését, szervezését, valamint a védelmi igazgatási tevékenységének támogatását végző szakemberek felkészítéséről és képzéséről rendelkezik. Alapvető célkitűzés a közigazgatás szervezői képesítéssel egyenértékűnek elfogadott BSc, MSc szintű ismeretek megszerzésének biztosítása, a közigazgatásban és a magánigazgatásban, valamint az üzleti szférában is elismert, jól hasznosítható diploma nyújtása.

Az együttműködés kiterjed a védelmi igazgatás teljes feladat- és intézményrendszerére, magába foglalja a HM VH által nyújtott közvetlen támogatást az oktatásban és a tudományos kutatásban. A ZMNE kidolgozza a védelmi igazgatás BSc, MSc, szakokon a védelmi igazgatási menedzser szakirányt, kidolgozza és oktatja a védelmi felkészítéshez szükséges témaköröket.
Dr. Vadai Ágnes az együttműködésről szólva kiemelte, hogy a megállapodás gyakorlati végrehajtása növelni fogja a védelmi igazgatásban dolgozók szakmai ismereteit és az általuk a civil társadalom számára nyújtott szolgáltatás színvonalát.