Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Itt a Nagyfőnök!

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2024. március 16. 19:17

Összesen tizenhat darab Polaris terepjáróval és quaddal bővült az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár járműparkja.

202403_Magyar_Honvéd_magazin_borító

A nyolc-nyolc darab Polaris RZR XP 4 1000 és Polaris Sportsman 6×6 570 átadásakor Sipos Gyula őrnagy, az MH Anyagellátó Raktárbázis alosztályvezetője elmondta: a könnyű taktikai járművek előnye, hogy változatos körülmények között is nagyon gyorsan lehet a segítségükkel mozogni, ráadásul mentésre, felderítésre, szállításra egyaránt kiválóan alkalmasak.

A négyüléses Polaris RZR XP 4 1000 könnyedén megbirkózik a terep jelentette kihívásokkal, mindemellett komfortos is az új, átgondoltabb kialakítású és kényelmesebb pilótafülkének köszönhetően. A 29 colos offroad kerekekkel és Walker Evans lengéscsillapítókkal szerelt, 50 centiméter rugóúttal rendelkező jármű szélessége 162 centiméter, meghajtásáról pedig egy 110 lóerős motor gondoskodik. További fontos elemei: hátsó differenciálmű, kapcsolható négykerékhajtás, elektromos kormányszervó, hárompontos automata biztonsági övek.

A Nagyfőnöknek (Big Boss) is becézett Polaris Sportsman 6×6 570 a típuscsalád egyedülálló, háromtengelyes, 6×6-os kerékképletű tagja.

További részletek a Magyar Honvéd magazin március 14-én, csütörtökön megjelent számában!