Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izraeli légicsapás – hét halott

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. február 7. 20:05

Légicsapást mértek izraeli harci gépek csütörtök reggel a Gázai övezet két pontjára: a katonai akciókban életét vesztette a Hamász és az Iszlám Dzsihád palesztin szervezetek hat tagja és egy tanár, többen pedig megsebesültek.

Az iszlamista mozgalom tájékoztatása szerint az övezet északi részén, Dzsabalíja közelében, azt követően pedig Bét-Hanúnban mértek csapást az izraeli erők. Az utóbbi, az izraeli határ mellett fekvő városból palesztin szélsőségesek gyakran lőnek rakétákat izraeli területre. Palesztin források szerint Dzsabalíja körzetébe izraeli szárazföldi egységek is benyomultak.

A Hamász fegyveres szárnya, az Ezzeddin el-Kasszám Brigádok öt tagja veszítette életét, hárman közülük a rakétacsapásban haltak meg, ketten pedig az izraeli katonákkal vívott tűzpárbajban. Ugyancsak az összecsapás áldozata lett az Iszlám Dzsihád egyik fegyverese. Kórházi források szerint egy izraeli rakéta eltalált egy mezőgazdasági iskolát Bét-Hanúnban, egy tanárt megölve és két kollégáját megsebesítve.

Az izraeli hadsereg, mely gyakran indít akciókat a Bét-Hanúnban tevékenykedő palesztin rakétakilövő osztagok ellen, szóvivője útján azt közölte, hogy tüzet nyitott a térségben rakétákat kilövő palesztinok egy csoportjára, de határozottan cáfolta, hogy egy iskolát támadott volna.

Címkékrakéta