Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izraeli rakéták csapódtak be Damaszkusz mellett

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2022. június 10. 19:14

Izraeli rakéták csapódtak be június 10-én, pénteken Damaszkusztól délre, a támadásban legkevesebb egy civil meghalt – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség.

A tájékoztatás szerint a szíriai légvédelmi rendszernek sikerült lelőnie néhány rakétát.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat azt közölte, hogy az izraeli rakétacsapások célpontjai a libanoni Hezbollah és az iráni erők által használt raktárak voltak a damaszkuszi nemzetközi repülőtér közelében. Az OSDH sebesültekről is beszámolt, de számokat nem közölt.

Az al-Vatan szíriai újság arról számolt be, hogy az izraeli csapások után leállították a forgalmat a damaszkuszi repülőtéren, mert megrongálódott a futópálya.

A SANA is megerősítette, hogy minden Damaszkuszba tartó és onnan induló járatot felfüggesztettek, mert a repülőtéren egyes technikai berendezések leálltak. A hírügynökség nem hozta összefüggésbe a leállást az izraeli támadással.

Izrael az elmúlt években már több száz hasonló légicsapást hajtott végre a szíriai kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik hadállásai ellen, ám az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja az ezekről szóló híradásokat.

Izrael legutóbb hétfőn lőtt ki rakétákat szintén a szíriai fővárostól délre fekvő célpontokra. Május 20-án pedig - az OSDH szerint - izraeli rakéták legalább három szíriai tisztségviselő halálát okozták Damaszkusz mellett.