Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Járd az utad!

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. szeptember 18. 18:59

2013 óta túráznak közösen, és az azóta együtt legyalogolt 4000 kilométer során fejenként már öt pár túracipőt koptattak el. Legutóbb idén júliusban, a Szent Jakab zarándokút egy szakaszát járták be, tizenegy nap alatt 250 kilométert megtéve. Szabóné Szabó Andrea alezredes, a HM Katonai Örökség Főosztály főosztályvezető-helyettese és Rácz Tünde, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. fotóriportere ennek az útnak az állomásait idézte fel.

MH202309_boritó

Az idei túrát Andrea és Tünde a Dél-Franciaország ékszerdobozaként emlegetett Lourdes-ból kezdte, és a bikafuttatásról híres spanyolországi Pamplonában fejezte be. Lourdes neve sokak számára lehet ismerős, hiszen minden évben ott tartják a Nemzetközi Katonai Zarándoklatot, amelyen a Magyar Honvédség képviseletében is jelentős számú hívő vett már részt. A páros július 7-én indult Budapestről Párizsba, majd onnan vonattal utaztak tovább Lourdes-ba. Számukra sem volt idegen a kegyhely, hiszen Tünde tavaly kétszer is járt ott – másodszor éppen Andrea társaságában. Ekkor fogalmazódott meg bennük az a gondolat, hogy mivel Lourdes általában a zarándoklatok végcéljaként szolgál, mi lenne, ha ők éppen ezt a helyet választanák a következő közös útjuk kiindulási pontjaként?

Andrea azért is örült a lehetőségnek, mert így alkalma nyílt a francia nyelv gyakorlására – azaz nem csak spirituális élményekkel gazdagodhatott az út során.

További részletek a Magyar Honvéd magazin szeptember 15-én, pénteken megjelent számában!