Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hatodik alkalommal rendezte meg az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred az „MH 64. Deseda Jótékonysági (Fél)maraton (+)” elnevezésű futóversenyét, szeptember 25-én, szombaton.

DEJO 2021 (298)

A verseny idei különlegessége az volt, hogy maratoni távon is indulhattak a legkitartóbbak, de természetesen az eddig megszokott távokat is lehetett teljesíteni: félmaratont, tíz kilométert és 3200 métert. Emellett a kisebb korosztály sorversenyen mérhette össze tudását, valamint plank-kihívást is rendeztek.

A helyőrségi zenekar kedvcsináló műsorát egy bemelegítés követte. A futás a Kaposvár Arénától indult, megkerülve a Deseda tavat - a maratoni távfutóknak kétszer - majd a célba is az arénánál értek. Összesen 587 versenyző, katona és civil vett részt a versenyen. Sok fiatal, iskolai csapat is csatlakozott rendezvényhez, a társszervező Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetségnek köszönhetően, valamint a kadétnövendékek is.

A Magyar Honvédség huszonegy alakulata vett részt a futóversenyen, míg közel száz katona teljesítette a megmérettetést misszióban, Koszovóban vagy Szarajevóban.

A legfiatalabb versenyző a három éves Horváth Boglárka volt, míg az idősebb generációt a hetvenhat éves Magyar Mária Gizella képviselte.

DEJO 2021 (257)

A logisztikai ezred és a város közös célkittűzéséhez is hozzájárult a rendezvény: szeretnék, ha Kaposvár az ország legsportosabb városa lenne 2030-ra.

A nevezési díjakból közel másfél millió forint gyűlt össze, ezzel a kaposvári alakulat - ahogy az eddigi években is - a Kaposi Mór Oktatókórház gyermekosztályát támogatja két darab, általuk szükségesnek ítélt műszer megvásárlásával.

Eredmények

Martaton, férfi: 1. Spilák Emil, 2. Ágota András, 3. Rikkers Attila. Nők: 1. Kormos Edina, 2. Kanti Anna 3. Kovács Ildikó. Félmaraton, férfi: 1. Karai Levente, 2. Takács Dávid, 3. Felber Balázs. Nők: 1. Magyar Veronika, 2. Harza Noémi, 3. Herczog Anna. 10 km, férfi: 1. Telek Szabolcs, 2. Karnis Csongor, 3. Héra Gábor János. Nők: 1. Kovács Zita, 2. Lantos Brigitta, 3. Páli Valentina Írisz. 3200 m, férfi: 1. Luca Barnabás, 2. Kováncz Áron, 3. Sára Gábor. Nők: 1. Pénzes Dóra Alíz, 2., Szalai Csenge, 3. Halász Mónika. Váltók: 1. Szialajos, 2. Gyalogkakkuk, 3. Combikák.