Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jó ütemben halad a katonai szállítórepülő pilóták kiképzése

Szöveg: Koller Kinga hadnagy | Fotó: a szerző felvétele és archív |  2021. április 28. 9:56

Három Falcon pilóta szimulátoros képzése sikeresen befejeződött, ők most megkezdik a hazai és külföldi kötelező kiképzési útvonalak repülését.

Koller_archív

A teljes kiképzés Falcon szimulátort követő második mérföldköve, amikor a magyar légtérben, magyar repülőterek egyikén vizsgaleszállást hajtanak végre a kiképzés alatt álló pilóták.

Koller_Kinga_face

Így történt ez Koller Kinga hadnagy esetében is, aki vizsgaleszállását Sármellék repülőterének betonjára hajtotta végre. A Falcon begurulását és kikapcsolását követően kellemes meglepetés érte, hiszen az apronon várta Kóré Vilmos, őcsényi repülőoktató, aki nemcsak Koller hadnagy repülő életében, de a szintén Őcsényben, növendékként repülő Ugrik Csaba dandártábornok pályafutásában is jelentős szerepet játszott. Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnokának első oktatója is Kóré Vilmos volt, aki jelenleg repülésirányítóként dolgozik Sármellék repülőterén.

A mindig vidám, de a repülésben szigorú és következetes oktató rengeteg katonai és civil pilótával ismertette meg a repülést és szerettette meg ezt a gyönyörű, de felelősségteljes hivatást.

Kapcsolódó cikkek