Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jó üzlet az elavult keleti eszközök eladása

2007. november 26. 9:11

2007-ben az orosz védelmi minisztérium több mint 3,5 milliárd rubeles bevételre tett szert elavult haditechnikai eszközök eladásából, közölte újságírókkal a védelmi miniszter helyettese.

Összehasonlítva az előző évek eladásaival, az összeg több mint hétszeresére emelkedett, mivel az korábban egy évben sem érte el az 500 millió rubelt.

“A professzionális hadseregre történő áttérés időszakában arra törekszünk, hogy minden olyan eszköztől megváljunk, amelyek nem szükségesek számunkra, és azok csak kiadásokkal járnak a minisztérium számára. Ennek eredményeképpen az elmúlt évben a minisztérium 3,5 milliárd rubeles bevételt könyvelhetett el „kiöregedett" haditechnikai eszközök és egyéb felszerelések eladásából", mondta a védelmi miniszter helyettese a csütörtökön megtartott újságírói klub alkalmával.

Az orosz és exszovjet „kiöregedett" haditechnikai eszközök, felszerelések elsősorban a harmadik világ országaiban népszerűek. Ezen országok érdeklődését leginkább a lőfegyverek, a könnyű páncélozott járművek és a tüzérségi rendszerek keltik fel.

Címkékhaditechnika