Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jól teljesítettek a tartalékosok a szituációs lőversenyen

Szöveg: Molnár Dénes önkéntes műveleti tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2021. november 20. 9:56

A napokban rendezték meg a Magyar Tartalékosok Szövetsége Hajdú-Bihar megyei szervezetének airsoft szituációs lőversenyét, amelyen – a megyei Matasz tagjai mellett – az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred tartalékos katonái, valamint a Honvéd Kadét Programban résztvevő középiskolások is indultak.

Coyote Challange (5)

A Matasz Hajdú-Bihar megyei szervezete - együttműködve a debreceni Action Air Sportegyesülettel - minden évben megrendezi a „Coyote Challange” elnevezésű lövészversenyt. Az airsoft fegyverekkel végrehajtott lövészet - a jóval enyhébb szabályozás miatt - szélesebb körben elérhető, a lövők jelentősen kevesebb költséggel tudják gyakorolni a fegyverek kezelését. A fegyverek segítségével nemcsak a tüzelési testhelyzetek, a célkép összerendezés és áthelyezés, a helyes elsütés, hanem a fegyverrel történő biztonságos átmozgások, valamint a tárcsere különböző metódusai is elsajátíthatók. Éppen ezért az airsoft segítségével kiegészíthető, hatékonyan támogatható az éles fegyverekkel történő lőkiképzés.

A versenyen az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred tartalékos katonái jól teljesítettek, az 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj csapata az ötödik, a 3. Oláh Sándor Területvédelmi Zászlóalj sportlövői a második helyen végeztek.