Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági est a gyermekekért

Szöveg: Varga József |  2009. október 20. 11:32

„A (nagy) család nem probléma, hanem megoldás”- olvasható a Szentendrei Nagycsaládosok Egyesületének zászlócskáin, amelyeket a szentendrei MH Központi Kiképző Bázison megjelent gyerekek lobogtattak.

A találkozónak jó szívvel otthont adó kiképző bázis művelődési házának auláját, különtermeit és színháztermét egy napra több száz gyermek és szülő vette birtokba, hogy átadhassák magukat a közös játék, a különböző bemutatók és a színpadi produkciók örömeinek.
A szervezés már tavasszal megkezdődött. Az egyesület szándékát, mi szerint a bázis legyen az otthona rendezvénynek, az MH KKB a lehetőségeknek megfelelően támogatta és biztosította feltételeket a családi nap sikeréhez. A HM nagylelkű hozzájárulásával térítésmentes ebéd tette a gyerekek számára még emlékezetesebbé ezt a napot.

A szervezők mindent elkövettek, hogy mindenki találjon érdeklődésének, képességeinek megfelelő elfoglaltságot; voltak közösségi, ügyességi játékok, filmvetítés, szabadtéri hagyományőrző bemutatók. A zsúfolásig megtelt színházteremben ebéd után az Irigy Hónaljmirigy adott fergeteges előadást a gyerekek és a szülők legnagyobb örömére.
Az est a jótékonysági koncert ideje volt.

1595892634
 

Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy mint házigazda köszöntötte a résztvevőket és hangsúlyozta, hogy örömmel adott otthont a bázis a programnak, mert fontosnak tartja a nagycsaládosokkal való törődést. Dr. Dietz Ferenc, Szentendre polgármestere az MH KKB parancsnokának mondott köszönetet a rendezvény befogadásáért és büszkeséggel szólt arról, hogy a 25000 lakosból 6000 a gyermekek száma, akikkel a város igyekszik külön szakmai programokkal törődni.

A mintegy kétórás gála keretében az MH KKB zenekarából alakult szaxofon kvartett, a helyi kis- és nagyobb iskolások tánc és irodalmi produkciói mellett egy Pomázon élő skót zenész zenekara, természetesen skót dalokkal, illetve a szentendrei óvónők Filibili együttese, majd az országosan ismert Vujicsics Együttes szórakoztatta a nagyérdeműt. Az est bevétele a nagycsaládosok gyermekei jövő nyári üdültetésének költségeihez járul hozzá.

1595892635