Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági futás Miskolcon

Szöveg: Guczi Emese tartalékos zászlós | Fotó: a szerző felvételei |  2023. március 28. 16:48

Immáron harmadik alkalommal vett részt jótékonysági futás lebonyolításában az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj március 26-án, vasárnap délelőtt Miskolcon, a Népkerti Futókör rekortán futópályáján.

DSC_0363JPG

A mostani esemény fő szervezője a Panna Gyógyulásáért Alapítvány volt. Panna egy egészségesen született miskolci kislány, aki 4 éves korában lázgörcs szövődményeként kómába esett. Agyának a mozgásért és a beszédért felelős része sérült, három hét alatt minden addig megszerzett tudást és funkciót - mint a fogás, a járás és a beszéd - teljesen elvesztett. Az elmúlt négy évben több műtéten átesett külföldön és itthon is, de folyamatosan szüksége van intenzív, komplex, kognitív és mozgásfejlesztő terápiára. A családnak szüksége van az adományi támogatásra, hogy a kezeléseket finanszírozni tudják.

Panna két- és háromévesen is részt vett a miskolci Barátság Marathon gyermek futamán, így a család úgy gondolta, hogy a sport szeretete össze tudja hozni az adakozni vágyókat. Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, valamint Repka Attila olimpiai- és Európa-bajnok birkózó vállalták az esemény fővédnöki szerepét, a Magyar Honvédség Sportszázadát az Európa-bajnoki ezüstérmes öttusázó, Guzi Blanka szakaszvezető képviselte.

A sportolók együtt futották le a 2 kilométeres távot a több száz különböző korosztályú futóval, ahol befutóknak a tartalékos katonák osztották a frissítőket.  

 

DSC_0335JPG

A zászlóalj hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonái közül többen vállalták a távot, voltak, akik gyermekükkel együtt futottak. Takács Norbert törzsőrmester is jelen volt kislányával, Annával, akivel tavalyelőtt szervezte a zászlóalj sikeres jótékonysági futását. Anna édesapjával azóta is részt vesz minden ilyen jellegű eseményen. A közép- és felsőfokú zenei végzettséggel rendelkező tartalékos állomány szolgáltatta a zenei aláfestést, többek között az ezen a napon születésnapját ünneplő Pannának a „Happy Birthday” című számot is előadták.

Molnár Sándor százados, megbízott törzsfőnök elmondta: a zászlóalj mindig nagy örömmel segít, támogatja a jótékonysági rendezvényeket.

Az időjárás is kegyes volt a futókhoz, akik csodálatos napsütéses időben tölthették el a vasárnap délelőttöt, segítve egy sérült kislány gyógyulását.