Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kadétképzés: együttműködés Vácon

Szöveg: Gyulai László Rafael százados | Fotó: a szerző felvételei |  2024. szeptember 2. 14:00

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Honvédség vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred (MH 1. TVE) és a Váci Szakképzési Centrum Király Endre Technikum a Honvéd Kadét Program (HKP) keretein belül Vácon.

2024.09.02. Együttműködés_Vác_MH1TVE_nyito

Az augusztus 29-én aláírt egyezség értelmében Vácon is csatlakozhatnak a diákok a Honvéd Kadét Programhoz, ami új, hasznos ismereteket és anyagi megbecsülést hoz a fiataloknak.

Az iskolákkal való együttműködés fő célja, hogy a felnövekvő nemzedék egy kézzelfogható és valódi értéket jelentő program segítségével fejlődjön, és a fiatalok a mai kor kihívásaira felkészülten lépjenek át a felnőttkorba. Nemzeti érdekünk, hogy gyermekeink a hazájukért tenni is hajlandó felelős állampolgárokká váljanak. A megállapodás hosszú távú szoros együttműködést és a jövőre vonatkozó közös célok megvalósítását irányozza elő.

Kaló Miklós ezredes, az MH 1. TVE parancsnoka szerint szerint „megtiszteltetés, hogy a tanintézetet segíteni tudjuk a hazafias nevelés szellemében, továbbá büszkeséggel tölt el, hogy ezt a kiváló lehetőséget kiterjesztettük a diákok számára Vácon és térségében is”.

2024.09.02. Együttműködés_Vác_MH1TVE_1

Pelyhes Gábor, a Király Endre Technikum igazgatója örömmel tekint az együttműködésre, hiszen ez remek lehetőség a diákjaik számára, és bővíti az intézmény portfólióját.

Az eseményen Kis Ákos kormánytisztviselő, a HM Honvédelmi Nevelési Főosztály Köznevelési és Ifjúságstratégiai Osztály osztályvezetője átadta az iskolaigazgatónak a HKP Tanúsítványt és a HKP Partneriskola Plakettet, valamint a minisztérium támogatásáról biztosította az intézményvezetőt.

2024.09.02. Együttműködés_Vác_MH1TVE_2