Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kadétok a nyári szünetben, avagy beillesztő tábor Somogy megyében

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: 44. TVZ |  2022. szeptember 1. 15:02

Az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 44. Adorján József Területvédelmi Zászlóalja is részt vett az augusztus végén, Somogy megyében megrendezett honvéd kadétok beillesztő táborának szervezésében.

Kadetok_Somogy (nyitó)

A táborra összeállított programok célja az volt, hogy a kadétok a nyári szünetben kötetlenebb formában, de mégis szervezett keretek között töltsenek el néhány napot olyan foglalkozásokon, amelyek a közeli jövőben, pályaválasztásukat nagymértékben befolyásolhatják, segíthetik.

A háromnapos rendezvény során a fiatalok ellátogattak a Fonyódi Múzeum és Helytörténeti Egyesülethez, ahol kipróbálhatták a lovaglást, az íjászatot, a kovácspuskával és az ágyúval való lövést, valamint korhű huszár ruhákba is belebújhattak.

Kadetok_Somogy (4)

A katonai pálya iránt érdeklődő kamaszokat az utolsó napon egy verseny fogadta a Kaposvári SZC Eötvös Loránd műszaki technikumban, ahol a rendész társosztállyal mérték össze nemcsak ügyességüket, hanem tudásukról is számot kellett adniuk, közismereti, földrajzi kérdésekben, vagy éppenséggel rendfokozatokat kellett felismerniük.

A három nap alatt a pályaorientációt és a közösségépítést szolgáló programok során a gyerekek így betekintést nyerhettek leendő szakmájukba is.