Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jövő pedig ti vagytok!

Kadétok a nyíregyházi laktanyában

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: Fehértói Mihály tartalékos zászlós |  2024. február 8. 17:12

Nyíregyházára, az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezredhez látogattak az Abigél Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium 9. és 10. évfolyamos kadétjai. A Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ által szervezett eseményen a diákok megismerkedtek a tartalékos szolgálat lehetőségeivel és bepillantást nyertek az alakulat mindennapjaiba.

Kadétok a nyíregyházi laktanyában - fotó (5)

A pályaorientációs célú látogatáson Kövér Szilárd százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei 5. Területvédelmi Zászlóalj törzsfőnöke köszöntötte a diákokat és bemutatta az alakulatnál rendszeresített ruházati felszerelést, fegyverzetet és technikai eszközöket.

A statikus bemutató után Orosz Antal alezredes, a területvédelmi ezred parancsnoka beszélt katonai pályájának legfontosabb állomásairól, a honvéd hivatás erényeiről, valamint a hazafias nevelés fontosságáról.

„A Magyar Honvédség számára fontos a fiatal generáció, a jövő pedig ti vagytok. Minél több fiatalban sikerül felébreszteni a hazaszeretetet, a közösségért való tenni akarást, a csapatszellemet és bajtársiasságot, annál jobban képesek leszünk együtt formálni a jövőnket” – fogalmazott a parancsnok. Az alezredes ismertette a területvédelmi ezrednél közeljövőben várható fejlesztéseket és lehetőségeket is a résztvevők számára.

A laktanyalátogatás kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a középiskolások megismerkedhessenek a honvédség életével és betekintést nyerjenek a katonák mindennapjaiba.

Kadétok a nyíregyházi laktanyában - fotó (3)