Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kadétok jártak a béketámogatóknál

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: Pápai Annamária és a szerző felvételei |  2022. április 21. 11:49

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum diákjai immár második alkalommal tettek kétnapos látogatást Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központnál.

Kadétok_MH_BTKK (4)

A Honvéd Kadét Programban résztvevő fiatalokat Kiss Róbert ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte április 19-én, Szolnokon. A 9. és 10. évfolyamos tanulók testnevelési foglalkozásáról – rendhagyó módon – a katonai szervezetnél önkéntes műveleti tartalékosként szolgálatot teljesítő Szellő Imre szakaszvezető gondoskodott. A profi ökölvívó, a Boksz Világszervezet (WBO) interkontinentális bajnoka ízelítőt adott az ökölvívás alapjaiból.

A diákok ezt követően – a Damjanich János Múzeum állandó kiállítása, a szolnoki képtár mellett – megtekintették az intézmény két időszaki, az interaktív néprajzi és a századelőt bemutató tárlatát is.

Az eseménydús napot kipihenve a másnap reggel sportfoglalkozással kezdődött, a központ katonáival közösen rótták a köröket, majd az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár közreműködésével paintball lövészeten vettek részt.