Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi készülődés az anyagellátóknál

Szöveg: Prodán András | Fotó: a szerző felvételei |  2021. december 24. 17:06

Áhítatokkal készültek a karácsonyra az MH Anyagellátó Raktárbázis Újszász utcai laktanyájában szolgáló katonák és honvédelmi alkalmazottak. Az ünnepi ökumenikus alkalmakat a három nagy történelmi egyház négy felekezetének lelkészei vezették hétről-hétre, advent kezdetétől az ünnep hetéig.

P1017560

„Jóllehet a járvány miatt szűkebb körben, mégis fontos számunkra, hogy karácsony ünnepére méltó módon tudjunk készülni”- mondta Dolányi Sándor ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka.

Az adventi koszorú első gyertyáját, az alakulat meghívására, Horváth-Csitári Boglárka evangélikus lelkész gyújtotta meg, a várakozás kezdeteiről elmélkedve. A második héten Mák Ferenc nyugállományú ezredes, görögkatolikus tábori lelkész tartott áhítatot. Az anyagellátók számára külön megtiszteltetést jelentett Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök látogatása, aki az ünnepi várakozásban kitartásra buzdította a jelenlévőket. Beszédében a Biblia egyik Jézusi példabeszédét vette alapul. „Fontos, hogy a céljaink eléréséhez, a várakozásunkban előre gondolkodjunk és már előre megtegyük a szükséges lépéseket. Ezt nektek logisztikusoknak nem kell külön magyarázni, hiszen ebben éltek hivatásotok gyakorlása során… Ugyanígy van a lelki céloknál is, amelyeket Isten megígért azoknak, akik okosan, felkészülten várják őt” – hangsúlyozta a püspök. A negyedik gyertya meggyújtásakor a Katolikus Tábori Püspökség képviseletében Rácz István őrnagy mondott imát.

P1017566

Az adventi időszak végéhez érve a karácsonyi várakozás utolsó alkalmát a raktárbázisnál Prodán Gábor görögkatolikus esperes tartotta a résztvevőknek. Beszédében arra buzdította a jelenlévőket, hogy családunkban és közösségünkben mi magunk váljunk ajándékokká a másik ember számára.

Az anyagellátók egymást is megajándékozzák az adventi készülődés során. Nagy figyelmet fordítottak szegénysorsú embertársainkra a parancsokság és a bázisparancsnokságok dolgozói, mert karácsony előtt több alkalommal adományokat gyűjtöttek a rászorulóknak.

Címkékkarácsony