Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Karnyújtásnyira” mások életéért

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba és NFIU |  2020. szeptember 16. 20:21

Kilencvenedik alkalommal rendeztek véradó napot Székesfehérváron , az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél. Ezúttal 130-an nyújtották önként karjukat.

MH 43. HVTE_véradó_nap (2)

A véradó nap lebonyolításában ezúttal Grell Norbert főtörzsőrmester, véradásszervező működött közre, munkáját Molnár Dorottya, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének véradásszervező koordinátora segítette. Az önkéntesektől a székesfehérvári vérellátó állomás munkatársai vették le a vért. A hagyományokhoz híven ezúttal is átadták az első véradóknak járó oklevelet.

A véradáson az ezredtől érkezett önkéntesek mellett a Magyar Honvédség Parancsnoksága, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái és honvédelmi alkalmazottai is részt vettek.

MH 43. HVTE_véradó_nap (1)

A NATO Erőket Integráló Elem (NFIU HUN) Székesfehérváron szolgálatot teljesítő katonái közül is sokan jelentkeztek, hogy vérükkel segíthessenek.

Idén a COVID-19 fertőzés elkerülésére is ügyelni kell, így a véradók közötti, legalább másfél méteres távolság betartására nagy hangsúlyt fektettek a szervezők, de korlátozták a helyiségben egyszerre tartózkodók létszámát is. Emellett, természetesen testhőmérsékletet is mértek és figyeltek a kezek fertőtlenítésére, valamint a szájmaszk viselésére.

MH 43. HVTE_véradó_nap (3)