Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karrierlehetőség a magyar fiatalok számára

Szöveg: MH Egészségügyi Központ | Fotó: a központ felvétele |  2023. január 29. 9:33

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ által szervezett nyílt napon statikus bemutatót tartott az MH Egészségügyi Központ (MH EK) Csapat- és Foglalkozás-egészségügyi Intézet kijelölt szakállománya. A rendezvényen több egészségügyi szolgáltató különböző szakiránya igyekezett felkelteni a fiatalok érdeklődését.

pecs_statikusbemutato_cover1

Az MH Egészségügyi Központ Csapat- és Foglalkozás-egészségügyi Intézet szakemberei digitális képekkel illusztrált prezentációt tartottak az MH EK tevékenységéről: bemutatták az egészségügyi katonák kiképzésének fázisait, a ROLE 2 tábori kórház munkáját és a csapategészségügy feladatait. A bemutató segítségével felelevenedtek a társszervekkel való együttműködés emlékezetesebb pillanatai: a honvédelmi táborok biztosítása és az oltási kampányban való részvétel is.

A résztvevők megismerhették azokat a speciális eszközöket, amelyek az MH egészségügyi szolgálatánál találhatóak meg: hordágyszállító troli, scoop strecher, azaz a földön csúsztatható taktikai hordágy, CLS felszerelés és hasi tourniquet. Az érdeklődők a kiállított egészségügyi eszközökön keresztül tudhattak meg többet a taktikai ellátás „mentési láncról”, a sérült feltalálási helyétől egészen a tábori kórházig. Ezek a sérült vagy betegellátást elősegítő eszközök mindennapos használatban vannak az MH EK telephelyein. Támogatják a területvédelmi zászlóaljak, a légi kutató mentő szolgálat és a különleges műveleti csoportok munkáját. 

A nyílt nap elsődleges célja az volt, hogy a csapategészségügyi szolgálat – amely egy összetett és ebből adódóan speciális egészségügyi ellátási terület –, potenciális karrier lehetőségként jelenjen meg a magyar fiatalok látóterében.