Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny

Szöveg: Dr. Láda Mónika főhadnagy |  2011. május 21. 16:29

Egy újszerű, kreatív és főként gyakorlati ismeretekre építő katasztrófavédelmi versenyt hirdetett meg az elmúlt tanévben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános és középiskolás diákok részére. A fiatal versenyzőknek nemcsak tűz- és polgári védelmi tudásukról kellett számot adni, hanem azt is bebizonyíthatták, hogy kellő felkészültséggel rendelkeznek bajba jutott társaik megsegítésére is.

A MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság támogatja a társszervek hasonló jellegű kezdeményezéseit, ezért amikor a főváros minden kerületében megrendezték a verseny elődöntőjét, a budapesti 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ is bemutatkozott ezeken a versenyeken. A toborzó iroda munkatársai összesen 16 helyszínen jelentek meg, köztük törökbálinti és érdi versenyeken is. A toborzók tájékoztatták az érdeklődőket a honvédelemről, a honvédtiszti, tiszthelyettesi pályáról és a szerződéses katonai szolgálatról. A toborzó sátorban hatástalanított fegyverek, szóróanyagok, újságok várták a kíváncsiskodókat.

A verseny felhívta a figyelmet az ifjúság edzettségi állapotára, felmérte fizikai állóképességüket és lehetőséget biztosított arra is, hogy bővítse az elsősegélynyújtásról meglévő gyakorlati ismereteiket.
A versenysorozat a május 14-i döntővel zárult, amelyet a kecskeméti toborzó- és érdekvédelmi iroda részvételével Nagykőrösön rendeztek meg.