Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonadalok Fesztiválja

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hdgy. |  2010. július 9. 14:01

Erdélyből, a Felvidékről, a szomszédos megyékből és Hajdú-Bihar megye településeiről érkeztek a résztvevők a Katonadalok Fesztiváljára. Az 5. Bocskai István Lövészdandár Kossuth Laktanyájában negyedik alkalommal megrendezett programon mintegy 700-an léptek fel. A rendezvényt Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.

– Nem verseny, mindenki kap emléklapot – mondta el Kolozsi Sándor nyugállományú ezredes, a Magyar Tartalékosok Szövetségének elnöke, főszervező.
– A fesztivál egyre népszerűbb, hiszen négy évvel ezelőtt 250-en énekeltek, most pedig 700 fellépő jött el. Hálásak vagyunk a dandárnak, hiszen minden évben biztosítják a helyszínt a rendezvényünknek, ezen kívül Dr. Böröndi Gábor dandártábornok három serleget is felajánlott: egyet a határon túliaknak, egyet megyénkből, egyet pedig a szomszédos megyékből érkezők számára. Nem a versengésé a fő szerep, mégis szerettük volna megjutalmazni a legjobbakat, ebben egy háromtagú zsűri nyújtott segítséget. Kiosztottuk a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés által felajánlott öt ajándékkosarat, az 54. Légtérellenőrző Ezred Debrecenben állomásozó radarszázada által felajánlott serleget, a debreceni Toborzó és Érdekvédelmi Központ serlegeit, valamint a Magyar Vöröskereszt, az Agroterm Kft. és a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége által felajánlott nyereménytárgyakat.

1595904341
Díjazottak:

Rácz Róbert a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke ajándékkosarat adott át a nagyszalontai Romániai Magyar Nyugdíjas Szövetségnek, valamint az Érdekvédelmi Egyesületnek, a bátorterenyei Palóc Népdalkörnek, a nagyváradi Patriumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének és a hajdúböszörményi Varga Lajos Kultúrkör Dalkörének.

Polyák András alezredes, az 5. Bocskai István Lövészdandár törzsfőnök helyettese serleget adott át a hajdúszoboszlói Derűs Alkony Városi Népdalkörnek, a törökszentmiklósi Búzavirág Népdalkörnek és a rév-komáromi Klapka György Dalkörnek.

1595904341

Nagy Zoltán alezredes, a debreceni Toborzó és Érdekvédelmi Központ vezetője serleget adott át a hajdúdorogi Õszidő Kulturális Egyesületnek és a hajdúnánási Éneklő Csoportnak.
Az Agroterm Kft. És a Magyar Vöröskereszt tárgyi jutalmakat adományozott a kabai Nyugdíjasok Egyesületének és a komádi Rozmaring Énekkarnak.

Az 54. Légtérellenőrző Ezred Debrecenben állomásozó radarszázada által felajánlott serleget a nyíregyházi Honvéd Népdalkör kapta.
Külön díjakat adott még át Molnár Ferencné a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnöke.

1595904341
1595904341
 

1595904342