Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai alapismeretek – új tantárgy Hódmezővásárhelyen

Szöveg: kormany.hu |  2011. szeptember 18. 16:29

A hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola Gregus Máté Tagintézményében választható tantárgyként megkezdődik a Katonai alapismeretek oktatása. Huszonnégy diák jelentkezett a képzésre, akik megismerkednek a honvédelem és a hadsereg szerepével, elsajátítják a katonai feladatok végzéséhez szükséges alapismereteket és képességeket.

1595924736
Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és a város szoros kapcsolatának köszönhető az a megállapodás, amelynek értelmében az alakulat szakképzett oktatókat biztosít a képzéshez. Kovács József ezredes, dandárparancsnok-helyettes szeptember 12-én átadta az iskola igazgatójának azokat a tankönyveket, amelyeket a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem oktatói készítettek.

Nagy Zsuzsanna igazgatónő elmondta: nagyon örül annak, hogy a Katonai alapismeretek oktatása az ő iskolájukban is megkezdődik. „A diákoknak ez egy újabb lehetőség a pályaválasztásban, hiszen akik e tárgyból sikeresen leérettségiznek, azok több pontot kaphatnak a honvédelmi felsőoktatási intézménybe történő jelentkezéskor. Köszönjük azt, hogy a tanulóink ingyen jutnak a tankönyvekhez!"

– mondta.

Ebben a tanévben huszonnégy diák jelentkezett a képzésre. A tervek szerint jövőre a kilencedik évfolyamban is megkezdik a Katonai alapismeretek oktatását.

(Szöveg: Búz Csaba törzsőrmester)

Címkéklövész