Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai attasék a kiképzőbázison

Szöveg: Csehiné Sárkány Beáta |  2009. június 12. 14:20

Tizennégy nemzet katonai attaséja tett látogatást a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi kiképzőbázisán. Az éves attasé foglalkoztatási terv részeként esett a választás a debreceni dandárra. A látogatókat dr. Böröndi Gábor dandártábornok, a katonai szervezet parancsnoka fogadta a hajdúhadházi Vay Ádám Laktanyában.

A vendégek elsőként átfogó tájékoztatót kaptak a dandár szervezeti felépítéséről, helyzetéről és fő feladatairól. Ezt követően a katonai attasék megtekintették a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyverzeti és technikai eszközöket.

Az 5/ 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj látványos közelharc bemutatóval készült, amely láthatóan elnyerte a vendégek tetszését, akik a bemutatót követően elismerésüket fejezték ki a végrehajtó állomány számára. A Hajdúhadházon jelenleg is folyamatban lévő Tartományi Újjáépítési Csoport 7. váltásának felkészítésébe is lehetősége nyílt a vendégeknek betekinteni, valamint megnézték a felkészülő állomány munkakörülményeit is.