Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai attasék Székesfehérváron és Szentendrén

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. szeptember 20. 11:59

A járványhelyzet enyhülésével hosszú idő után ismét katonai szervezetekhez látogattak el a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék szeptember 15-én és 16-án.

Székesfehérvár (1)

A Honvédelmi Minisztérium Nemzetközi Együttműködési Főosztálya szervezésében a program első napján a vendégek az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezreddel és az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljjal ismerkedtek meg.

A vendégek Czigler Zalán alezredes, az ezred törzsfőnöke, Csaba Tibor alezredes, a zászlóalj parancsnokhelyettese, és Moldován Péter őrnagy, a zászlóalj hadműveleti részlegének vezetője jóvoltából képet kaptak a két alakulat szervezeti felépítéséről, történelméről, valamint szervezeti felépítéséről. A testület ezt követően technikai bemutató keretében tekintette meg az ezred és a zászlóalj katonái által használt eszközök egy részét.

Szentendre (8)

Az attasék másnap az MH Transzformációs Parancsnokságra látogattak, ahol Bárány Zoltán ezredes, a parancsnok fejlesztési helyettese, Frankó Imre ezredes, az MH Altiszti Akadémia megbízott parancsnoka, valamint Pásztrai György alezredes, az MH Civil-Katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ parancsnokhelyettese tájékoztatta őket az új parancsnokság és az alárendelt alakulataikat érintő legfontosabb feladatokról, fejlődési irányokról.

Az attasék megtekintették a műveleti központ használta legfontosabb technikai eszközöket, a katonák új egyéni felszerelését és fegyverzetét, valamint képet kaptak a haderő improvizált robbanóeszközök elleni védelmet (C-IED) célzó képzéséről is. A látogatás záróeseménye az MH Szentendre Helyőrségi Zenekar mini-koncertje és az akadémia múzeumának meglátogatása volt.

Címkékattasé