Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai Koordinációs Konferencia

Szöveg: Végh Krisztián százados |  2010. október 20. 14:39

Október közepén Magyarország volt a házigazdája az ISAF Északi Régió Parancsnokság 13. Katonai Koordinációs konferenciájának, amelynek a szentendrei MH Központi Kiképző Bázis adott otthont. A rendezvény szakmai napját Orosz Zoltán vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar főnök-helyettese nyitotta meg.

Az eseményen az Északi Régió Parancsnokság alárendeltségében feladatot végrehajtó tizennégy nemzet szakértői szintén képviseltette magát. A konferencián az RC N feladatrendszerébe tartozó témákat dolgozták fel. Az érintett nemzetek képviselői tájékoztatást adtak többek között az afganisztáni hadszíntéren eddig végrehajtott feladataikról, jelenlegi helyzetükről, szervezeti felépítésükről illetve a jövőben végrehajtani kívánt feladatokról, esetleges szervezeti változásokról. A tájékoztatást követően megalakított szakcsoportokban a különböző szakterületeknek megfelelően megvitatták az aktuális kérdéseket. A konferencia tartalmi részének kidolgozása a német fél feladata volt, a levezetést és a konferencia minden oldalú biztosításának megszervezését, koordinálását az MH Műveleti Központ végezte.

A sikeres lebonyolítás nem valósulhatott volna meg az MH Támogató Dandár a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség, illetve az MH Központi Kiképző Bázis hathatós támogatása nélkül, mely utóbbi szervezet a bázis adottságait kihasználva a tanácskozáshoz kiváló feltételeket teremtett.

1595908867
 

Fényképezte: Dr. Varga József ny. ezredes