Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai menetoszlopra kell számítani több útvonalon az országban

Szöveg: A Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: archív |  2021. május 22. 8:36

Nemzetközi gyakorlatot tartanak Magyarországon május 22. és június 12. között a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterének térségében, Újmajor, Hajmáskér, Körös-hegy, Bakonykúti és Újdörögd környékén.

A gyakorlat miatt a megszokottnál nagyobb csapatmozgásra és katonai gépjárműforgalomra kell számítani az alábbi időpontokban és útvonalakon:

  • május 24-én és 25-én - Hódmezővásárhely, Zrínyi Miklós Laktanya – 47 számú főút - M43 autóút – M5 autópálya – 52 számú főút – 51 számú főút – M8 autóút – M6 autópálya – 62 számú főút – M7 autópálya – 8. számú főút - Újmajor bázis.

A menetoszlopokon kívül a gyakorlat teljes időtartama alatt lehet számítani katonai járművek megjelenésére az érintett útvonalakon.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kisérőjárművek biztosítják. Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük.

konvoj_archív_Safety