Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai vezető elismerése az Akadémián

Szöveg: Demeter Ferenc |  2009. február 12. 15:11

Szűcs Pál mérnök ezredest, a Magyar Honvédség 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnokát a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke oklevélben és az ezzel járó „Aranyjelvény” kitüntetésben részesítette a katona logisztikában végzett több évtizeden át végzett eredményes munkájának elismerésért

A kitüntetést a Magyar Tudományos Akadémia székházában Dr. Doór Zoltán, az egyesület elnöke adta át. Hangsúlyozta, hogy ezt a kitüntetést azok kapják meg, akik tevőlegesen is részt vesznek a logisztikai feladatok tervezésében, vagy a tudományos tevékenységükkel járulnak hozzá a logisztikai fejlesztések megvalósításához. Szűcs Pál ezredes a jelenlegi pozíciójában, de azt megelőzően is, évtizedek óta végzi ezt a munkát, valamint segíti a logisztikai feladatokban részt vevő állomány kiképzését és felkészítését. Az elmúlt időszakban az általa vezetett ezred nagyon sokat tett a katonai logisztikai fejlesztésekkel kapcsolatos elképzelések kidolgozásában és megvalósításában.

A honvedelem. hu az elnökkel folytatott beszélgetésből megtudta, hogy a kitüntetést tizenöt éve alapították. 2008-ig az „Aranyjelvényt" huszonöten kapták meg, a kitüntetés odaítéléséről minden év végén az egyesület elnöksége dönt. A mai napig kitüntetésben részesülők közül hárman voltak vezető beosztású katonatisztek, akik a most kitüntetett Szűcs ezredeshez hasonlóan, a katonai és a civil logisztika együttműködése területén végeztek kiemelkedő munkát. Néhány évvel ezelőtt ezt a kitüntetést megkapta a kínai nagykövet, aki az itt tartózkodása alatt nagy odaadással segítette a Kínába irányuló logisztikai feladatok szervezését. Kiemelte, hogy az eddig elismerésben részesültek között, három akadémikus is megkapta már az "Aranyjelvényt", akik a tudományos munkájukkal segítették az egyesület feladatainak a megvalósítását.

A kitüntetés ünnepélyes átadását követően előadások hangzottak el az innováció, a logisztika és a számítógépes rendszerek alkalmazásának lehetőségeiről és az internet felhasználásáról a logisztika feladatok tervezésében.

1595883932