Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák a maffia ellen

Szöveg: MTV/honvedelem.hu |  2008. szeptember 24. 9:57

Az olasz kormány több száz katonát vezényel Nápoly környékére, hogy segítsenek a rendőrségnek a helyi maffia elleni küzdelemben – jelentette be az olasz belügyminiszter. A lépést a nápolyiakat is megdöbbentő legutóbbi gyilkosságsorozat után tették meg.

Roberto Maroni olasz belügyminiszter elmondta, hogy újabb ötszáz katonával növelik a főleg az olasz nagyvárosokba vezényelt katonák számát, és az erősítés nagy része a Nápoly közelében lévő területekre érkezik. Hétfőn már négyszáz rendőr érkezett a régióba.

A római kormány nemsokkal azután döntött, hogy kivégzésszerűen meggyilkoltak hat afrikait a Nápolytól 50 kilométerre lévő tengerparti Castelvolturno-ban.

A rendőrség szerint támadóik legalább 130 golyót lőttek áldozataikba. Egy másik támadásban egy helyi szerencsejáték-barlang olasz tulajdonosát ölték meg.

A rendőrség szerint a hírhedt nápolyi maffia, a Camorra legveszélyesebbnek tartott családja a Casalesi klán áll a gyilkosságok mögött. A Casalesi klán ellenőrzi a drogkereskedelmet és a prostitúciót a területen, ahova az újabb katonákat küldi az olasz kormány.