Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák és diákok közös bemutatója

Szöveg: Farkas András zászlós |  2012. április 30. 9:18

Diák- és sportnapot rendeztek április 27-én Szolnokon, a Műszaki Szakközép- és Szakiskola építészeti és faipari tagintézményében. A hagyományos rendezvény egyik leglátványosabb programja volt az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj katonai közelharc és kézitusa oktatóinak bemutatója.

A KatonaSuli program keretében és a helyőrségszintű együttműködési megállapodás alapján megszervezett bemutatóból a szakiskola „katonai növendékei" is aktívan kivették részüket. A diákoknak több mint kétszáz néző előtt kellett helytállniuk, valamint „farkasszemet" nézniük a zászlóalj marcona „pofozógépeivel".

1595934957
A közel negyven perces bemutatót dr. Ruszin Romulusz ezredes, az alakulat parancsnoka nyitotta meg, majd egy igen látványos formagyakorlat sorozat követett, Pintér Sándor törzsőrmester (shotokan karate 3 dan) és Virágné Varró Edit szakaszvezető (shotokan karate 1 dan) előadásában.

Az iskola diákjai ezt követően Illyés Dávid szakaszvezető (kick-box) és Vámos Károly főtörzsőrmester (kick-box) közreműködésével, box, kick-box és thai-box alaptechnikákra épült páros gyakorlatokat mutattak be, amit a fogásokból történő szabadulások és elvezetések követtek Virág Sándor szakaszvezető (katonai közelharcoktató) irányítása mellett. A gyakorlatsorozat Kovács Krisztián törzsőrmester (wing-tsun kung fu) közreműködésével folytatódott, aki a késsel és a gyalogsági ásóval történő támadások elhárítását és az ellentámadások végrehajtását gyakoroltatta a katonákkal és a diákokkal.

Végezetül a zászlóalj és az iskola „harcosai", Baráth István főtörzsőrmester (thai-box) közreműködésével, cserepekkel és lécekkel végrehajtott töréstechnikákat mutattak be. Természetesen a zászlóalj parancsnoka, Ruszin ezredes is kivette részét a töréstechnikai bemutatóból.

 
1595934957
 
1595934958

 
 Fotó: A szerző felvételei