Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák és rendőrök mérték össze tudásukat

Szöveg: honvedelem.hu / Petróczy Levente | Fotó: Tóth László |  2022. szeptember 1. 8:15

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa adott otthont a 4. Nemzetközi Rendészeti Szakmai Kupa, Somorjai Gábor Emlékversenynek. Az augusztus 31-én, szerdán megrendezett verseny már nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen szlovák, horvát és román csapatok is megmérettették magukat.

TOT_4439

A 4. Nemzetközi Rendészeti Szakmai Kupa idén is a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar, valamint a Ludovika Sportegyesület támogatásával valósulhatott meg. A verseny egyúttal emléket állított a fiatalon elhunyt Somorjai Gábor rendőr hadnagynak. A rendezvény – amelyen összesen 32 csapat mérte össze tudását – legfontosabb célja az volt, hogy a résztvevő rendőrök és katonák sportbaráti kapcsolatokat alakítsanak ki, mélyítsenek el.

A szervezők a versenyszámok kialakításánál arra törekedtek, hogy egyaránt nehézséget okozzanak a rendőröknek és a katonáknak is. A csapatok – többek között - falmászásban, hétpróbában, akadálypályán és különféle erőnléti feladatokban mérték össze tudásukat.

TOT_4510

Csertán Tamás hadnagy, az MH Altiszti Akadémia kiképző tisztje kérdésünkre elmondta: bár a versenyszámok jellemzően rendészeti feladatok voltak, számos helyzettel a katonák is találkozhatnak a munkájuk során. Hozzátette: bár ő maga először indult a versenyen, az alakulat csapatában sok rutinos versenyző mérettette meg magát ezúttal is. Mint fogalmazott, a versenynél sokkal fontosabb volt, hogy a frissen verbuválódott csapatuk összekovácsolódott.