Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonazenekari fesztivált rendeznek Szegeden

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: archív felvételek |  2024. augusztus 15. 6:37

Négy együttes részvételével katonazenekari fesztivált rendeznek augusztus 23-án és 24-én Szegeden – közölte Binszki József várospolitikai alpolgármester augusztus 14-én, szerdán.

Katonazenekari_fesztivál_Szeged_KCS_1

A programokat bemutató sajtótájékoztatón a politikus felidézte, hogy tavaly hatalmas sikerrel szervezték meg az első katonazenekari fesztivált Szegeden. Binszki József kifejtette, jellemzően olyan városokban rendeznek hasonló fesztiválokat, ahol a Magyar Honvédség helyőrségei működnek. Szeged kivétel, ugyanakkor a városnak komoly katonai hagyományai vannak, a szegediek és az ide érkező turisták pedig szeretik a katonazenekarok koncertjeit.

Gömöri Balázs őrnagy, a Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar karmestere elmondta, augusztus 23-án és 24-én színes és változatos műsorok várják majd a közönséget. A fesztivál nyitónapján a Magyar Honvédség Központi Zenekara filmzenékből összeállított, Cinemusic című koncertjével lép színpadra az Ifjúsági Házban. Az együttest Szabó Imre alezredes karmester és Kovács Tibor főhadnagy zenekarvezető dirigálja, szólistaként Jónás Andrea és Bánfi Csaba hallható.

Katonazenekari_fesztivál_Szeged_KCS_2

Másnap a hódmezővásárhelyi, a veszprémi és a kaposvári helyőrségi zenekar ad koncertet. Az együttesek késő délután a Széchenyi térről vonulnak menetzenével a Móra Ferenc parkig. A múzeum előtt nyaranta minden hétvégén szabadtéri koncerteket rendeznek, itt rendszeres fellépő a hódmezővásárhelyi zenekar – jegyezte meg az őrnagy.

A zenekarok szakalaki bemutatót, gyepshowt tartanak: látványos koreográfiával, széles műfaji skáláról adnak elő komoly és könnyűzenei műveket. A koncerten Kónya Krisztina és Cseh Antal operaénekesek mellett fellép a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola néptáncegyüttese is. A programot összevont zenekari koncert, a három együttes öt műsorszámos közös produkciója zárja – közölte Gömöri őrnagy.

A Móra parkban délutántól késő estig a Magyar Honvédség toborzó programjai is várják az érdeklődőket.
Csatlakozz a területvédelmi tartalékosokhoz! ⇒ iranyasereg.hu/tartalekos

Kapcsolódó cikkek
IMG_1991

Nyáresti dallamok Szegeden

2023. július 13. 10:07