Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonazenészek segítettek egy hármas karambolnál

Szöveg: Sárkány Beáta főhadnagy | Fotó: Somogyi András törzsőrmester |  2022. október 21. 10:51

Debreceni katonazenészek nyújtottak segítséget egy hármas karambolnál Hajdúböszörménynél, október 20-án. A balesetben egy traktor, egy kamion és egy személyautó ütközött.

Fehér Zsigmond önkéntes műveleti tartalékos százados munkába menet, a reggeli órákban autózott Debrecen felé, amikor Hajdúböszörmény külterületén arra lett figyelmes, hogy egy kamion nagy sebességgel érkezett az egyik szervízútról a főút irányába és a közvetlenül előtte haladó traktorba rohant. Az óriási jármű az ütközés következtében egy személyautót is letolt az útról, a mezőgazdasági vontató pedig az oldalára borult.

_DSC1531

Fehér Zsigmond önkéntes műveleti tartalékos százados - akinek polgári foglalkozása mentőtiszt - azonnal félrehúzódott és a balesetben résztvevők segítségére sietett. Közben észlelte, hogy a Debrecen Helyőrségi Zenekar két tagja - Nagy Lajos törzszászlós és Takács Tamás főtörzsőrmester - is a helyszínre érkezett, akik rögtön csatlakoztak a bajbajutottak segítségnyújtásához. A három sérült között volt könnyen és súlyosan sérült személy is. A kamion sofőrjét eszméletlen állapotban a jármű fülkéjébe szorulva találták. A három katona megkezdte a sérültek ellátását, eközben a helyszínen tartózkodók pedig értesítették a szakszolgálatokat. A vérző sérült ellátása után a katonák megpróbáltak a kamion fülkéjén valamilyen átjárhatóságot kialakítani, hogy ki tudják emelni az eszméletlen sérültet.

Mindeközben megérkeztek a helyszínre az Országos Mentőszolgálat munkatársai, akiknek a katonák segítettek kiszabadítani az eszméletlen, súlyos állapotban lévő sérültet, valamint tájékoztatták őket a kiérkezésükig megtörtént sebesültellátásról.